Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les associacions favorables als Jocs d'Hivern celebren que el COE busqui l'acord directe amb estacions i ens locals

Les associacions favorables als Jocs d'Hivern celebren que el COE busqui l'acord directe amb estacions i ens locals

Josep Castellarnau assegura que la majoria de la població del Pirineu, tant el català com l'aragonès, veuen la candidatura com una "oportunitat única". Els impulsors del manifest a favor del 'Sí' preparen una plataforma i preveuen dur a terme més accions per fomentar el vot favorable a la consulta del 24 de juliol
Presentació de la plataforma a favor dels Jocs d'Hivern al Pirineu, el 12 de maig passat (Foto: ACN)
26/05/2022 11:35

El grup d'entitats empresarials que han impulsat el manifest 'Per un impuls al Pirineu, diem SÍ' ha celebrat la decisió del Comitè Olímpic Espanyol de seguir endavant amb la candidatura als Jocs d'Hivern del 2030 malgrat el bloqueig polític per part del govern de l'Aragó.

El president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, el pallarès Josep Castellarnau, ha dit que estan "contents" amb les explicacions ofertes aquest dimecres pel president del COE, Alejandro Blanco, a la roda de premsa que ha dut a terme a Madrid. Castellarnau defensa que "cal preguntar a la gent del territori" i considera positiu que Blanco hagi plantejat parlar directament amb les estacions i ens locals del Pirineu aragonès. En aquest sentit, l'hoteler assegura que la majoria de la població de les valls aragoneses coincideix amb la del Pirineu català a l'hora de veure els Jocs com "una oportunitat única" per a les comarques de muntanya. Per això, creu que el posicionament expressat ara pel COE és "fantàstic".

De les declaracions fetes ahir per Alejandro Blanco, l'hoteler pirinenc en conclou que el COE "té ganes de fer-ho i de presentar un projecte guanyador" i valora bé que s'hagi assenyalat que des d'ara només s'hi tindrà en compte "qui hi vulgui ser", perquè creu que això afavoreix el Pirineu català, després que ara fa dues setmanes les associacions empresarials amb presència a l'Alt Pirineu i Aran van "alçar la mà" i van presentar una campanya de suport als Jocs d'Hivern i a favor del 'Sí' a la consulta del 24 de juliol vinent. Tot i això, Castellarnau també valora bé que es mantingui la porta oberta a incloure-hi l'Aragó i entén que la gent del Pirineu, tant català com aragonès, han d'estar "encantats" amb aquesta resposta del COE, perquè posa el focus en la població i les institucions d'aquestes valls, i no en els governs català i aragonès.

Aglutinar la gent del Pirineu favorable als Jocs

Pel que fa precisament a la votació prevista per d'aquí a dos mesos, Josep Castellarnau ha confirmat que la presentació que van fer ara fa dues setmanes ha estat el "punt de sortida" a una "plataforma pro Jocs Olímpics", perquè es mostren convençuts que és una gran oportunitat "per al Pirineu, per a la gent que hi viu i per als que vindran". Les entitats empresarials defensen que amb l'organització d'aquest esdeveniment "la Marca Pirineu tindrà una sortida important, ens coneixeran a tot arreu i serà un pla de màrqueting fantàstic" tal com van representar els Jocs d'Estiu de 1992 per a Barcelona i per a les ciutats que en van ser subseu, entre elles la Seu d'Urgell.

Per això, des de la Federació d'Hostaleria -de la qual forma part l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell- han avançat que duran a terme activitats per promocionar el 'Sí'. Tot i això, Castellarnau ha matisat que per fer-ho necessiten conèixer el projecte definitiu. Alhora, ha explicat que treballen per incorporar més gent a aquesta campanya, més enllà de l'àmbit econòmic.

Pel que fa als grups que s'oposen als Jocs d'Hivern, el portaveu de la nova plataforma pro Jocs ha reivindicat que les empreses locals són "els més preocupats pel territori" i que això inclou la preocupació pel futur econòmic de les comarques pirinenques. Castellarnau ha manifestat que "ens agrada la nostra terra i hi volem viure" i que això passa perquè la gent s'hi pugui guanyar la vida. Per això, defensa que aquest col·lectiu favorable està format per famílies del país, que estimen "una terra que ja cuidaven els nostres padrins i pares, que ara cuidem nosaltres i que volem que segueixin cuidant els nostres fills". Alhora, hi afegeix que "no hi ha cap protector millor que la gent que té un territori", i reitera que estan "encantats" amb la possible presentació de la candidatura.

Mostrar formulari de contacte